City break Istanbul

Avion Cluj Napoca 28.11 - 01.12.2024

 
Avion Cluj Napoca
Perioada 28.11 - 01.12.2024
699
595
pers/sejur

15 LOCURI DISPONIBILE

Ziua 1 ( joi 28.11 ) : Întâlnire la ora 19:00 pe aeroportul Avram Iancu Cluj-Napoca și îmbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinația Istanbul, avionul decoleaza la ora 21:35. Sosire la ora locală 00:20, transfer și cazare la hotel Sumengen 4*.

Istanbul among most popular destinations to travel in 2023 - Türkiye News

Ziua 2 ( vineri 29.11 ) : După micul dejun ne dedicăm ziua vizitării Palatului Dolmabahce cu ghid român. Vom traversa podul Galata și vom vizita Palatul Dolmabahce, ultima reședință a sultanilor Imperiului Otoman amplasat pe malul Bosforului, cu o vedere spectaculoasă asupra părții asiatice a Istanbulului. Urmează traversarea Podului Bosfor care leagă partea europeană de cea asiatică a Istanbulului. Ajungem pe continentul asiatic, străbatem zona rezidențială amplasată de-a lungul Bosforului și facem o oprire pe colina Çamlica ce oferă o panoramă spectaculoasă asupra Bosforului. Tur inclus în tariful excursiei. Se achită local doar biletul de intrare la Dolmabahce, aproximativ 29 euro/pers. Opțional, seara mergem pe croazieră de-a lungul Strâmtorii Bosfor, locul unde se pot vedea în același timp două continente, Europa și Asia. Croaziera include masa, băuturi și program artistic, tarif 70 euro/pers.

Istoria Palatului Dolmabahce | Istanbul Tourist Pass®

Ziua 3 ( sambata 30.11 ) : După luarea micului dejun pornim spre Topkapi Palace unde facem o vizită interioară cu ghid român. Biletul de intrare se achită local, aproximativ 50 euro/pers. După vizitarea Palatului ne îndreptăm spre Basilica Cisterna - Palatul scufundat. Basilica Cisterna constituie cea mai impresionantă secțiune a unei rețele de bazine realizate în secolul al IV-lea la porunca împăratului Constantin cel Mare. Denumirea complexului subteran provine de la Basilica Ilius sau, conform altor surse, Basilica Stoa, monumentul pe locul căruia a fost amenajat rezervorul subteran, iar grație coloanelor de marmură aparent infinite ce se ridicau de la nivelul apei, ansamblul a fost supranumit „Palatul Scufundat”. Acesta a fost extins prin grija lui Iustinian I (527-565) în anul 542, fiind folosiți peste 7000 de sclavi. Cele mai mari galerii existente în prezent datează din timpul domniei acestui împărat care a condus Imperiul Roman de Răsărit în timpul celei mai prospere perioade a existenței sale. Prețul biletului de intrare se achită local 22 euro/pers. După masă facem un tur pietonal cu ghid român pentru a vizita Moscheea Albastră – singura moschee cu 6 minarete din Turcia; Biserica Sfânta Sofia – cea mai mare catedrală din lume din secolul al IV-lea; Hipodromul antic – locul unde se organizau curse de cai și alte activități sportive în perioada bizantină, astăzi fiind un parc faimos cu monumente reprezentative precum: obeliscul egiptean, coloana lui Constantin, coloana lui Serpentine din Delphi, fântana lui Wilhelm II. Turul se termină cu o vizită în Marele Bazar – una dintre cele mai mari piețe acoperite din lume, cu peste 4.000 de magazine, fiind un adevărat paradis pentru iubitorii de shopping.

Topkapi Palace in Istanbul - Explore the Old Headquarters of the Ottoman  Sultans - Go Guides

Ziua 4 ( 1.12 duminica ) : Mic dejun, check out cu lasarea bagajelor la receptie iar apoi timp liber pentru shopping sau relaxare pana dupa masa la ora 16:00 cand vom avea transferul spre aeroport. Avionul decoleaza la ora 20:00 cu sosire in Cluj Napoca la ora locala 20:45

TARIFE DINAMICE

 595 EURO/pers loc in camera dubla

Supliment camera single: 150 EURO / persoana

Primul copil 2-11,99 ani in camera cu 2 adulti: 399 EURO

VA PUTETI INSCRIE SI PENTRU PARTAJ, IN CAZUL IN CARE SUNTETI DOAR 1 PERSOANA, IAR DACA NU GASIM INCA O PERSOANA LA PARTAJ NU ACHITATI SUPLIMENTUL DE SINGLE

 

SERVICII INCLUSE:

• transport cu avionul Cluj Napoca – Istanbul si retur cu compania TURKISH AIRLINES;

• bagaj de cala 23 kg/persoana;

• 3 nopți cazare cu mic dejun la hotel Sumengen 4* ( link http://sumengenhotel.com/ );

• transferuri aeroport – hotel – aeroport;

• însoțitor de grup , ghid limba romana la obiective, excursiile mentionate ca fiind incluse

• taxele de aeroport

NU SUNT INCLUSE:

• asigurarea medicala de calatorie (optionala dar recomandata)

• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 15 EURO/persoana

• intrarile la obiectivele turistice

CONDITII DE INSCRIERE : Avans 250 euro/pers la rezervare si diferenta cu 30 de zile inainte de plecare.

CONDITII DE CALATORIE : Pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei.

ORAR DE ZBOR

28.11 CLUJ NAPOCA 21:35 – 00:20 ISTANBUL

01.12 ISTANBUL 20:05 – 20:45 CLUJ NAPOCA

Pentru Turcia aveti nevoie de pasaport valabil minim 6 luni de la data calatoriei. Accesul in Turcia se poate face in 3 variante :

1. Pe baza certificatului de vaccinare

2, Cu test antigen rapid efectuat cu mai putin de 48 de ore inainte de plecare

3. Cu test PCR efectuat cu mai putin de 72 de ore inainte de plecare

Rezerva online