Skipass inclus!
Szklarska Poręba - Vis de iarnă în Karkonosze

Szklarska Poręba este situată în valea Kamienna, la poalele Góry Izerski şi versantului nordic al munţilor Karkonosze, la 886 m altitudine. Această mică staţiune pitorească se numără astăzi printre cele mai îndrăgite de turişti în partea poloneză a Karkonosze. Nu doar poeţi şi scriitori au fost şi sunt inspiraţi de natura minunată, şi inimile drumeţilor vor bate cu siguranţă ceva mai tare. Puteţi de exemplu lua telescaunul cu 2 locuri până pe vârful Szrenica, la 1 362 m şi face o drumeţie până la fascinanteşe peşteri de zăpadă sau la izvorul râului Elba, pester graniţă în Cehia. ! Szklarska Poręba are condiţii excelente de zăpadă şi pentru modalităţile sportive mai accelerate. Deja de pe la mijlocul secolului XIX exista în localitate un derdeluş de 7 km, pe vremea aceea se urca cu trăsura. De la iarnă la iarnă numărul de turişti creşte, deoarece domeniul schiabil de la Szrenica are pârtii lungi şi cu tunuri de zăpadă şi se numără printre cele mai atractive din Europa de Est.

În apropiere de staţia de vale se află destule localuri gastronomice unde puteţi lua o masă şi bea un pahar la preţuri rezonabile. Chiar în staţiune există mai multe posibilităţi de a petrece Après-Ski în stil polonez, nu are însă multe în comun cu varianta austriacă. Schiorii se întâlnesc spre seară pentru relaxare, după care se poate dansa în baruri şi discoteci pe hituri ale muzicii internaţionale - de multe ori traduse în limba poloneză.

În Sklarska Poreba găsiţi unul din cele mai atractive şi îndrăgite domenii schiabile ale Poloniei. În ciuda faptului că muntele Szrenica nu este deosebit de înalt cu ai săi 1.362 m micro-clima specifică asigură zăpadă ca în Alpi la 2000 m. Domeniul schiabil este împărâit în două, în partea mai apropiată de staţiune se află pârtii scurte şi uşoare, potrivite în mod deosebit pentru familii cu copii. În total la Szrenica vă stau la dispoziţie cca. 12 km de pârtii, cu coborâri medii sau uşoare. Cea mai lungă, Lolobrygida (4.400 m), acoperă o diferenţă de altitudine de 637 m. Împrejurimile Sklarska Poreba sunt însă şi un teritoriu excelent pentru schi fond. Pe seară vă puteţi încă da pe pârtia cu nocturnă.

Pe lângă distracţia alpină, Sklarska Poreba oferă şi multe variante pentru varianta nordică a schiului fond. La Jakuszyce se află chiar cel mai bun domeniu schiabil pentru schi fond al Poloniei. Peste 150 km de pârtii pregătite cu diverse grade de dificultate vor fi apreciaţi de începători şi avansaţi în egală măsură. Legăturile sunt excelente şi pârtiile se întind sub forma frunzelor unui trifoi, aici se antrenează sportivii de performanţă şi datorită condiţiilor excelente a avut loc aici şi FIS-Cross Country World Cup de schi fond clasic în 2014! În plus tot aici găsiţi şi "Bieg Piastów", cea mai mare şi veche competiţie de schi fond cu start simultan din Polonia.

vezi mai multe

Sejururi din din DE ORIUNDE catre Cristal Resort, Szklarska Poreba, Polonia